torstai 17. elokuuta 2017

Olen antiikkikauppias

Myyn kaikkea vanhaa mutten mitään uutta. Myyn lautapelejä mutten kortteja. Myyn kultaa mutten hopeaa. Mitä minä myyn?

Mm. tämmöisiä arvuutuksia ollaan keskenämme käyty kävelymatkoillamme. Muutenkin meillä on ollut tosi kivaa ja sopivasti on lennellyt vitsejä ja sarkasmia.

Pelipaikalle on sopiva 10-15 minuutin kävely. Tänään tosin tuli vaan 10 000 askelta kun ei käyty siellä kauempana "super"marketissa. Matkalla pelipaikalle ylitetään yksi joki, joka näyttää aina tosi nätiltä. Tänäänkin aamulla siinä oli hieno peilipinta.

Iltanäkymä

Ilona oli aamulla käynyt lenkillä puistossa. Siellä jollain terassilla oli flyygeli, jota joku mies oli soittelemassa jo puoli kaheksan aikoihin. Vähänkö ihanaa.

Ilonan iskä ja sisko tuli tänään iltapäivästä Lyoniin, ne on kolmisen päivää tsemppaamassa meitä täällä. Ilona sitten yöpyykin kolme yötä heidän kämpällä, eli saan meidän sängyn kokonaan itselleni.

Kaveeraan yhden TD:n kanssa. Tutustuttiin pari vuotta sitten, kun hän ylpeänä sanoi meille "huomenta" ja seuraavana päivänä oli sen sanan printannut paperille ja teipannut seinälle. Nyt se papru onkin mun seinällä kaikkien muitten muistoja sisältävien jutskujen keskellä. Selvisi, että tällä TD:llä ja siskollani on sama harrastus - kolikoiden keräily. Mun kautta ne on vaihtanutkin pari erikoista kakseurosta. Oli muuten jänskää tänään, kun istuin pöytään ja tämä TD sanomatta sanaakaan pistää eteeni neljä euroa ja jatkaa matkaansa. Sisko oli kyllä innoissaan, kun lähetin sille kuvat niistä kakseurosista.

Pari vuotta sitten Opatijassa

No kaipa sitä peleistäkin pitää vähän kirjotella. Aateltiin Ilonan kanssa, että päivän toinen sessio olis mennyt ihan surkeesti. No oli siinä toki kolme nollaa, mut saatiin me kaiken kaikkiaan siitä 52% eli oli siinä aika monta hyvääkin tulosta sitten. Oltiin kyllä molemmat yllättyneitä et oli edes yli meedelin. Vikassa sessiossa ei sit taas tuntunut olevan mitään hirveen erikoista, mut se sit olikin se surkee setti. Saatiin joku 36% ja tiputtiin pari sijaa alaspäin. Sijalle 10 päädyttiin ja sillä sitten päästiin finaaliin. Finaalissa saa carry-overia lineaarisesti sijan perusteella niin että ensimmäinen pari saa 30 pinnaa ja viiminen eli neljästoista saa 0. Alotellaan siis vähän alle meedelin, mutta ei tuo vielä mitään ratkaise.

Bridgehabaa!

Oli tosi ihanaa kattoo Ilonaa kun se oli ihan hirveen innoissaan siitä et päästiin finaaliin. Olenhan minäkin siitä tietenkin innoissani, mutta Ilona ihan loisti ja taisi vähän pomppiakin. Molemmat todettiin, että tähän ollaan jo todella tyytyväisiä eikä sillä niin väliä miten huomenna menee, vaikka tottakai voittoon pyritään.

Pojilla kesti aika pitkään tulla omista peleistään ja selvis sitten, että oli joku tuomiotilanne kesken viimeiseltä kierrokselta. He olivat sijalla 17 joten tuo oli aika merkitsevä. Vastustaja oli selittänyt tarjouksen väärin, ja tähän selitykseen pohjauten Oskari oli tarjonnut 5 ruutua johon tuli donkki ja yksi pieti ja 0,15%. Pitkään TD-porukka funtsi ja haastatteli pelaajia, ja lopulta tuomioksi tuli 3D+1. Tulokset ei ihan heti päivittynyt ja siinä todettiin, että tuo antaisi varmaan suunnilleen 60% mutta se ei jatkopaikkaan vielä riitä. Niimpä lähdettiin harmistuneiden poikien kanssa kohti kämppää odottelematta enempää.

Oskari on pistänyt Hermannin vastuuseen systeemilapuista. Jatkuvasti kuuluu juttua siitä, että niitä ei sitten saa hukata. "Vastaat niistä hengelläsi" oli Oskari todennut ojentaessaan niitä partnerilleen. Pari varakappaletta kyllä on mukana, mutta on täällä pelipäiviä vielä vaikka kuinka jäljellä. No Hermanni oli sitten unohtanut ne pelipöytään, ja lähti niitä hakemaan. Minä ja Oskari käveltiin pikkuhiljaa eteenpäin ja siinä samalla se pohti, että oisko sen 5D voinut saada kotiin kuitenkin. Se olisi kuitenkin ollut toppi ja se kyllä riittäisi. Mutta sillä toisellakin linjalla pääsi vaan kymmeneen tikkiin. Sillan yli päästessämme Oskari ihmetteli et miten se Hermanni ei ole vieläkään saanut meitä kiinni. "Se ettii niitä systeemilappuja ihan hädissään eikä uskalla tulla kun ei niitä löydy" totesin samantien. No hetken päästä se kyllä tuli ja heilutti kädessään paperia. Aattelin, että systeemilaput löyty, mutta kyseessä olikin poikien lopputulokset. Kolmastoista sija! Se 3D+1 antoikin yli 80% kun suurin osa oli saanut vaan 9 tikkiä tai pelannut ristipeliä toiseen suuntaan. Finaalipaikka siis pojillekin ja voi sitä riemun määrää. Siinä kohtaa ei haitannut enään sekään, että systeemilappuja ei tosiaankaan löytynyt.

-----

Tuloksia löytyy täältä.
Bulletiineja ilmestyy tänne, mutta jos oikeesti kiinnostaa lueskella, niin täältä löytyy huomattavasti parempilaatuista luettavaa Bermuda Bowlista yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laskua ja nousua

Vaikea syksy on takana ja vaikuttaisi että kevät ei ole paljoa helpompi, vähän kuitenkin. Vaikea siis lähinnä henkisesti. Liian synkkää ei k...