torstai 17. elokuuta 2017

Qu'est-ce? 2

Chiens en fraises

Meillä Ilonan kanssa kisat alko aivan mahtavasti, kun heti ekassa tarjoussarjassa pääsin kutsumaan kilpailunjohtajan. Ilona avas 2C vahvan, tein 2D odottavan ja Ilona näytti 25-28 tasasen hyppäämällä kolmeen sangiin. Kattelin kuuden kortin pataa ja päätin tehä siirron siihen tarjoamalla 4H. Alertoin sen ja skriinitoverini kysyi mitä se on samalla kun pisti kelkan menemään toiselle puolelle skriiniä. Ja tässä kohtaa huomasin, että kelkalla komeileekin viiden hertan tarjous. TD tuli ihmettelemään tilannetta ja hetken päästä antoi tietenkin korjata neljään herttaan kun oli ihan selkeetä että 5H oli vahinko. No kun jatkot ei tämän pidemmälle meillä olleet selkeesti sovittuna niin eksyttiin kuuteen pataan vaikka valtissa puuttu ässä, kuningas, jätkä ja pari hakkua. No onneksi vastustajatkin vähän hölmöili niin tuli vaan yksi pieti. No saatiinpahan kaikki jännitys sillä jaolla pois.

Me ei Ilonan kanssa tommosista olla moksiskaan. Molempien mielestä on tosi mukava pelata. Vedettiin myös tasaisen hyvin, kun kaikki kolme 14 jaon sessiota olivat reippaasti yli meedelin. Ollaan ensimmäisen päivän päätteeksi sijalla 8 prosentilla 56,74. Huomenna on kolme sessiota lisää jonka jälkeen 14 parasta pääsevät perjantaina pelattavaan finaaliin. Pojat ovat sijalla 20 tuloksella 50,47% ja heiänkin sarjassa 14 parasta pääsee finaaliin, eli vähän tarttis huomenna tsempata.

Kiinalaisia pelaajia on myös meidän sarjassa todella paljon (niinkun on oikeastaan kaikissa sarjoissa). Suunnilleen päivän puolvälissä kohdattiin sitten yksi näistä kiinalaispareista. Se mun skriinmeitti oli tosi sulonen nuorehko tyttö. No ekassa jaossa heitä vastaan avasin yhdellä ruudulla ja skriinitoverini tarjos yhden hertan. Sen partneri hyppäs neljään ristiin ja sitten mun skriinikaveri jäi miettimään. Katselin korttejani. Mulla oli tasanen käsi, pataässä ja AQJ hertassa. Totesin, että nythän tulee cuetarjous ja ässäkysely ja sitten ne jää viiteen herttaan ja siihen tulee varmasti pieti. Eli mun sitten kuuluu donkata. Vähänkö oli ikävää kun ne sitten oikeestikkin cuetarjoili ja ässäkyselyn jälkeen pääty sinne viiden tasolle kun aattelin et nyt sitä tyttöö alkais harmittaa kun donkkasin. Mut ihan hyvin se sen tais kestää.

Kolmannen session alkuvaiheessa meillä tuli vähän onneton kierros kun ensin pelattiin kolme sangia kun piti olla neljässä hertassa ja sitten vedettiin seuraavassa neljää herttaa pietiin kun kolme sangia ois ollut kotona. Seuraavalla kierroksella ekassa jaossa taas eksyttiin kolmeen sangiin kun tarjoussarja meni vähän mönkään ja siihen tuli jopa kolme pietiä. Mutta eihän me tästäkään oltu moksiskaan kun seuraavassa jaossa painettiin reippaasti kuusi ruutua ja saatiin siitä puhdas toppi.

Pahoittelen kuvan laatua...
N (Ilona)     E     S (minä)     W     

passpasspass
2Cpass2Dpass
3Dpass4Dpass
4Npass5Cpass
6Dpasspasspass

Sinänsähän tuo menisi pietiin kun itä voittaisi ristilähdön ja antaisi partnerilleen patakupin, mutta sitä on tuosta sarjasta vähän vaikea nähdä. Sen jälkeen kun ristikuningas sai pitää tikin, niin mikään ei enään voinut kaataa peliä. Muissa pöydissä on varmaan lännen korteilla tarjottu jotain jolloin meidän korteilla ollaankin patapelissä, ja pataslammissahan ei nyt ole mitään saumoja kun pata istuu niin vinossa.

Pelin jälkeen Ilona iloisesti totesi, että mun kanssa on tosi kiva pelata eikä tarvii yhtään jännittää. Minä siihen sitten totesin, että nyt tulee se tuomion paikka kun käydään läpi mun privaatin ympyröinnit. Sitten keskusteltiin noin viiden jaon tarjouspaikoista, että mitä joku tarjous olisi siinä kohtaa tarkoittanut. Ja oltiin kaikista vielä samaa mieltä. Eli eipä sekään ollut kovin paha paikka.

Nyt on muuten kahtena päivänä tullut käveltyä parikymmentä tuhatta askelta päivässä. Normaalisti päiväsaldo on kahden ja seitsemän tuhannen välillä. Jotenkin näillä ulkomaan bridgereissuilla tulee aina käveltyä hirveesti, mikä on kyllä tosi kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laskua ja nousua

Vaikea syksy on takana ja vaikuttaisi että kevät ei ole paljoa helpompi, vähän kuitenkin. Vaikea siis lähinnä henkisesti. Liian synkkää ei k...