keskiviikko 16. elokuuta 2017

Qu'est-ce?

Eilen illalla ei netti oikein toiminut, niin en saanut tekstiä silloin julkaistua. Tässä olis nyt tunnelmia eilisestä päivästä.

-----

Camion pick-up mur d'escalade!

Nyt ollaan sitten Ilonan, Oskarin ja Hermannin kanssa päästy tänne Lyoniin asti. Lähtö oli todella aikaisin aamulla, kun lentokone lähti puoli kahdeksan maissa. Lennettiin Helsingistä Pariisiin missä oli vaihto, jänskästi junaan eikä toiseen koneeseen. Vitsailin sitten jatkuvasti, että mennään lentävällä junalla, kun lentolipusta kuitenkin tavallaan kyse. Paluumatkalla mennään taas Pariisin kautta, mutta silloin molemmat välimatkat ihan lentäen.

Charles de Gaulle on kyllä semmonen lentokenttä jota inhoan. Ekan kerran kun lensin sen kautta matkalla kotiin Amerikasta jouduin kolmesta turvatarkastuksesta menemään läpi. Väsynyt olin ja kun kolmannella kerralla pistivät ottamaan matkalaukusta kameralaukun ulos meinasin jo itkeä. Tällä kertaa ei yhtäkään turvatarkastusta tarvinnut siellä kestää, mutta kyllä sai olla vähän eksyksissä ennen kuin löytyi miltä tiskiltä me saadaan meidän junaliput. Kivikautisella tekniikalla sekin tapahtui, kun tyttö tiskin takana ensin ilmoitti ettei me sillä junalla mennä. Hetken päästä löysi pöydältä oikean kuoren jossa liput, ja toiselta paperilta yliviivasi meidän nimet nimilistasta ja ojensi liput meille.

Juna saapui kahdelta Lyoniin ja huoneen check in oli vasta kolmen jälkeen, joten oltiin reippaita ja käveltiin 45 minuutin matka vaikka olikin vähän kuuma. Hotellihuoneeseen päästyämme minä ja Ilona hyvin pian lähdettiinkin hakemaan vähän vettä ja jotain suolaista kaupasta. Lähistöllä ei mitään isompaa supermarkettia ole, mutta muutama pienempi kauppa kyllä löytyy. Saatiin väsättyä itsellemme myös vähän syötäväksi pastaa ja tomaattikastiketta tonnikalan kera. Tai Ilonahan sitä lähinnä väsäsi todeten "Tää on niin opiskelijaruokaa kun vaan voi olla".

Illalla suuntasimme sitten ilmoittautumaan kisaan ja saatiin meidän kulkupassit. Sen jälkeen oli myös avajaistilaisuus. Avajaistilaisuus alkoi Ranskan hymnillä jonka mukana ranskalaiset junnut lauloivat todella reippaasti vaikkakin hieman epävireisesti. Muutama kuivahko virallinen puhe, todella nätti Kiinalaisten lauluesitys (ranskaksi!) ja pari valaa myöhemmin WBF:n presidentti julisti viidennet junnujen avoimet maailmanmestaruuskisat avatuiksi. Avajaisseremonia jäi vähän lyhkäseksi kun tässä kohtaa tuli joku toteamaan et tää on nyt tässä kun auditoriossa on kaksi kertaa enemmän porukkaa kun saisi olla ja nyt kaikkien tarttis rauhallisesti poistua. Sali oli tosiaan todella pieni, raamateatteriksi varmaan ihan sopiva mutta ei tämmöseen avajaistilaisuuteen.


Avajaistilaisuudessa ollaan

Nää kisat alkavat siis parikisoilla, jotka alkaa huomenna ja jatkuu perjantaihin. Minä ja Ilona pelataan tyttöjen sarjassa 41 muun parin kanssa. Oskari ja Hermanni taas kilpailevat alle 21-vuotiaiden sarjassa 36 muuta paria vastaan. Alle 26-vuotiaiden sarjassa on 35 paria ja alle 16-vuotiaiden sarjassa selkeästi eniten, kokonaiset 78 paria joista kaksi kolmasosaa ovat Kiinasta.


Ilona on vaan kameran takana piilossa (:

Ilonaa on nää kisat jännittäny hirveästi, tietenkin kun on ensmäiset tämän tason kisat kyseessä. Selvisi tässä ettei Ilona ole ennen kokenut millaista on skriinilläkään pelata. Muutama vuos sitten minuakin jännitti samalla tavalla kaikki mahdolliset kisat, mut nyt ei kyllä enään yhtään muista millaista se oli. Sen jälkeen kun saatiin Vesan kanssa hopeeta viime kesänä junnujen mixed EM-parikisasta ja sitä mitalia "joutui" menemään hakemaan podiumilta kaikkien tuijottaessa ja kuumien kohdevalojen loistaessa en jännitä varmaan enään mitään. Ainakaan yhtä paljon kuin silloin. Vaikka saatan olla väärässäkin (:

-----

Tulokset ilmestyvät tänne.
Samaanaikaan täällä on menossa myös Bermuda Bowl, Venice Cup ja d'Orsi Trophy joiten tuloksia löytyy täältä.
Tunnelmia vuoden 2015 avoimista junnu MM-kisoista voi lueskella täältä.
Vuoden 2015 junnujen EM-kisoista juttua löytyy täältä.
Tämän vuoden EM-kisoista voi lueskella täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laskua ja nousua

Vaikea syksy on takana ja vaikuttaisi että kevät ei ole paljoa helpompi, vähän kuitenkin. Vaikea siis lähinnä henkisesti. Liian synkkää ei k...