sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Sekaparia

Päivä ennen SM-mixed kisoja facebook heitti mulle muiston neljän vuoden takaa.

Kyseessä siis SM-mixed joukkuekilpailu vuodelta 2013. Pelasin silloin Pauli Niemisen kanssa ja joukkuetovereina olivat Kirsi Virtanen ja Lasse Utter. Pauli harrasti anagrammeja, niimpä joukkueen nimi oli Varisten Rinki. Hopeatahan meille siitä napsahti. Mulle se oli silloin todella mahtava saavutus, kun vasta puolitoista vuotta oli tullut pelattua sillai säännöllisemmin. Ja kuten faceenkin olin laittanut - ensmäinen "aikuistensarjan" SM-mitali.

Sinäkin vuonna mun oli tarkoitus pelata Rikun kanssa. Ja sitä seuraavana. Ja sitä seuraavana. Ja sitäkin seuraavana. Mutta joka kerta jommalle kummalle tuli joku juttu, jonka takia jouduttiin perumaan. Meillä oli jo vitsikin siitä, että meillä on mixed-kirous kun ei millään päästä pelaamaan. No tänä vuonna sitten vihdoin ja viimein molemmat pääsi.

Joku kuukaus tai puoltoista sitten Riku anto mulle tyhjän paperin ja sano, että saan nyt kirjotella meille semmosen systeemin kun haluan. Muahan heti alko houkuttelemaan kaikki mahdollinen, mutten sit halunnut pistää liikaa kummallista Rikun pään menoks. Otin ilon kuitenkin irti pistämällä meille Turbon, kun tykkään siitä hirveesti muttei oo viime aikoina tullut käytettyä. Inhosin alkuvaiheessa slammien tarjoamista ja sain suunnilleen päänsäryn aina kun totesin, että mulla on paljon pisteitä ja nyt pitäisi painaa johonkin. Turbon avulla sitten tuli opittua miten niitä slammeja tarjotaan ja mitä kaikkea kontrollitarjouksista saa tietää ja hahmottamaan partnerin kortteja tarjousten perusteella ylipäätään. Nykysin slammeihin tulee painettua sitten innolla.

Turbossa on siis ajatuksena, ettei ässiä kysytä vaan niitä näytetään. Jos cuesarjassa tarjoaa 4NT niin näyttää parillisen määrän ässiä ja jos ohittaa sen niin parittoman ja jatkaa cuetarjoilua (tai halutessaan voi tietenkin sopia nuo toisinkin päin, mutta tällä tavoin olen itse pelannut). Turbo on sitten kätevä erityisesti isoslammien hakemiseen, kun siinä pääsee näyttämään sivuvärien rouviakin, jolloin on helpompi laskeskella riittääkö tikit.

Me ei Rikun kanssa ihan hirveästi keritty treenaamaan, kun mulla oli tuo MM-matka välissä ja sitä ennen keskityin enemmän treenailemaan Ilonan kanssa. Maanantaina ennen Lyoniin lähtöä käväistiin kuitenkin Salon kerholla pelaamassa. Silloin ihan innoissani päätin, että jos tulee Turbo-sarja niin kirjoitan siitä sitten blogiin. No eihän semmosta sitten tullut. Toinen yritys oli torstaina Turun kerhoillassa ennen itse SM-mixed viikonloppua ja silloinkin aattelin samaa. No sielläkään ei mitään semmosia. Lauantain parikisassa näytti jo synkältä kun oli hurjasti slammeja, mutta kaikki osui vastustajien kortteihin. No näytti se toki muutenkin vähän synkältä kun pelikään ei pahemmin kulkenut...

Lauantaina matkalla pelipaikalle istuin itiksen bussipysäkillä kun Sue ja Jari tupsahtivat paikalle ihmettelemään, olenko muuttanut Helsinkiin vai mitä siellä teen. Yllättävän usein multa on kysytty et asunko Helsingissä, vaikka en mä omasta mielestäni siellä kerholla nyt niin usein oo käynyt. Olin siis tapani mukaan siskolla yötä ja itiksessä aina vaihdan metrosta bussiin. Launtai-illalla päästyä siskolle multa kysyttiin miten meni pelit, ja kun totesin, että huonosti sain lohdutuspalkinnoksi ilmapallon. Ilmapallo tais kyllä olla Maria-tädin lähinnä sen takia, ettei lapset tappelis kumman se on...


Sunnuntain joukkista pelattiin Katin ja Mikko Niemisen kanssa. Heilläkään ei lauantaina sujunut hyvin ja Kati esitikin lauantaina teorian siitä, että molemmat parit ottaa huonot jaot pois päiväjärjestyksestä ja sunnuntaina sitten tykitetään. Valitettavasti ei osattu tätä suunnitelmaa noudattaa... Mutta sunnuntaipäivä oli mulle joka tapauksessa onnistunut, kun tuli vihdoin ja viimein Turbo-sarja!

Mulla oli kortit ♤7654 ♡AJ3 ♢K963 ♧A8. Riku avas 1H ja kun me pelataan 2/1 niin päätin tehdä 2D ja seuraavaksi sitten tukea herttaa näyttääkseni tuen ja täyspelivaatimuksen. Olin jo päättänyt, että jos häneltä tulee 2H niin teen 3H, vaikka se onkin ehkä vähän ylitarjous kun se näyttää jonkinlaista slammikiinnostusta. Mulla oli kuitenkin kontrolleja ja meillä molemmilla oli jo vähän turhaa puskuyritystä slammeihin ollut kun kumpikin halus päästä testaamaan sitä Turboa pelipöydässä. Rikulta kuitenkin tuli 3H johon mun oli helppoa tehdä 4C kontrollin. Riku kerto ruutukontrollin 4D. Minä näytin kaksi ässääni tarjoamalla seuraavaksi 4N. Rikulta tuli 5C ja multa 5D, eli nyt oli tiedossa, että alaväreissä on molemmissa ässä ja kuningas meillä. Sitten Rikulta tuli 5S. Tarjoussarjan jälkeen selitin vastustajille, että se näyttää AK padassa kun se sitä erikseen mainostaa kun olin jo patacuen kieltänyt. Hetken päästä lisäsin, että voihan se olla myös singeliässä, niinkuin se tällä kertaa olikin. Viidellä sangilla oisin nyt päässyt näyttämään valttirouvan ja 6m olisi näyttänyt rouvan siinä, mutta koska rouvia ei mulla ollut niin tarjosin vaan 6H ja siihen jäi. Vielä kortit ja tarjoussarja:


     N     E (Riku)     S     W (minä)
pass1Hpass2D
pass3Hpass4C
pass4Dpass4N
pass5Cpass5D
pass5Spass6H
passpasspass

Seuraavan matsin alussa tuli toinen kiva Turbo-sarja, vaikkakin huomattavasti yksinkertaisempi. Mulla oli ♤J9762 ♡AJT ♢7 ♧AJ85. Riku avas 1S ja vastukselta tuli 2D. Jännitti vähän, kun ei meillä ollut puhetta onko Limit-Stenberg voimassa myös välitarjouksen jälkeen. Rohkeasti kuitenkin tarjosin 2N, jonka Riku alertoi ja tarjosi 3N joka lupaa vähän ekstravoimaa ja herttalyhyyden (jos renonssi niin 14-16). Tavallaan mun kortit ei siihen tarjoukseen näytä ihan niin hyvältä, kun hertassa on viis pistettä jotka ois parempia muualla, mutta kun mullakin on lyhyys ja niin paljon valttia niin tikkejä yleensä on silti paljon. Varsinkin kun mun lyhyys on vielä vastustajan värissä. Niimpä tein siihen 4C ja olin taas vähän tyytymätön kun Rikulta tuli 4D, kun olis ollut paljon kivempi jos siltä ei ruutukontrollia löytyis. Ruutukuningas ois nyt erityisesti huono, kun sillä ei tekis yhtään mitään. Tein kuitenkin 4H, joka tietenkin lupaa ässän kun lyhyyttä vastaan cuetarjoaa. Rikulla ois siihen vielä mahollisuus tehdä 4S ja ehdottaa siihen jäämistä, mutta kun se näytti kaksi avainkorttia neljällä sangilla, niin hyppäsin suoraan kuuteen pataan. Pelkäsin vähän, että olis ollut turhan kovaa tarjottu, mut kotiinhan se meni, kun välitarjous auttoi sijoittamaan ristirouvan oikein.


     N     E (Riku)     S     W (minä)
1S2D2N
pass3Npass4C
pass4Dpass4H
pass4Npass6S
passpasspass

Molemmat jaot oli vielä siitäkin kivoja, että toisessa pöydässä ei näitä slammeja oltu löydetty. Saatiin siis kummastakin 13 impiä sisään vaarassa kun oltiin. Tosin molemmissa matseissa ne olivat myös ainoot impit sisään ja vastus sai huomattavasti enemmän... Mutta ilo on otettava irti siitä mistä voi.

Lauantaina Maria Nordgren tarjos mulle rusinoita. Kun kiitin hän totes "Kerran joukkuetoveri, aina joukkuetoveri ja joukkuetoverista pidetään huolta". Hän on siinä kyllä ihan oikeassa. Meiän naisten maajoukkue oli tosi mahtava ja meidän yhteishenki oli ollut tosi upea, joten tottakai se yhteys joka silloin muodostui on jäänyt. Sen takia oli tosi ihanaa kun Elina voitti lauantaina ja Maria ja Agneta sunnuntaina. Kyllä sitä on joka ikisessä kisassa sitten kannustanut ja seurannut erityisesti heidän tuloksia. Ehkä vähän vastaavanlaista on muodostunut Ilonaankin tässä Lyonin matkalla, kun oli aivan mahtavaa nähdä senkin iloa kun he Vesan kanssa saivat pronssia lauantaina. Ihan samalla tavalla se oli pomppinut innoissaan Lyonissa esimerkiksi silloin kun päästiin finaaliin tyttöjen parikisassa.


Kärkikolmikko SM-mixed parikisassa:
 1 Elina Laukkanen - Timo Halttunen      
 2 Mikko Toivonen - Eeva Parviainen   
 3 Ilona Vänni - Vesa Fagerlund    


Kärkikolmikko SM-mixed joukkiksessa:
 1 Ave Maria Maria Nordgren - Pasi Kuokkanen - Agneta Berglund - Martin Arle    
 2 Subbuteo  Raija Tuomi - Markku Pekkinen - Pia Erkkilä - Kari Engelbarth     
 3 SUE    Sue Bäckström - Jari Bäckström - Kauko Koistinen - Heike Koistinen  

Isot onnittelut vielä kerran kaikille mitalisteille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laskua ja nousua

Vaikea syksy on takana ja vaikuttaisi että kevät ei ole paljoa helpompi, vähän kuitenkin. Vaikea siis lähinnä henkisesti. Liian synkkää ei k...